• Gratis demo
 • Apparaten direct uit voorraad leverbaar
 • In-house service
 • Innovatief
Behandelingen

Cryolipolyse vet bevriezen

Cryolipolyse is dé droommethode wat betreft het verwijderen van vet. Cryolipolyse is een manier om vet te verwijderen door middel van koeling. Tijdens de MedCos cryolipolyse behandeling zal vet plaatselijk bevroren worden, wat vervolgens op een natuurlijke manier het lichaam weer zal verlaten. 

Wat is cryolipolyse?

Deze techniek met koude therapie, maakt het mogelijk vet permanent te verwijderen zonder weefsel te beschadigen in een behandeling van slechts 1 uur! Geen naalden, geen speciaal dieet, geen operatie en bovenal geen hersteltijd!

Cryolipolyse

Meest gestelde vragen

 • Hoe gaat de behandeling?

  Cryolipolyse wordt ook wel FreezeSculpting genoemd. Tijdens de behandeling zal er een Cosbeau Antifreeze- Mask op het te behandelen gebied geplaatst worden, waarna de huid met een behandelkop vacuüm gezogen zal worden. Tijdens de MedCos behandeling kan men een trekkend gevoel ervaren. Het doelgebied warmt binnen enkele minuten op om de vetcellen los te maken waarna de gerichte koeling zal plaatsvinden. Dit kan binnen de eerste tien minuten van de behandeling koud aanvoelen maar dit gevoel zal snel weer verdwijnen. In slechts één uur kunnen tot maximaal vier lichaamslocaties een behandeling ondergaan.
 • Blijft het vet echt weg?

  Gewichtsverlies en vetreductie worden vaak door elkaar gehaald. Bij gewichtsverlies verkleinen de vetcellen, maar het aantal vetcellen blijft gelijk. Wordt iemand weer zwaarder, dan nemen ook diezelfde vetcellen in omvang toe. Onze unieke Body-Wizard (DUO) vermindert het aantal vetcellen in de behandelde gebieden. Deze vetcellen verdwijnen dan ook voor goed: Vet bevriezen is dus echt vet verliezen.
 • Is de cryolipolyse behandeling wetenschappelijk onderbouwd?

  Klinisch onderzoek onder honderden patiënten heeft aangetoond dat cryolipolyse een effectieve manier is om vet te verminderen, zonder het risico en de hersteltijd van een operatie/chirurgische ingreep. Het resultaat is een zichtbare, natuurlijk ogende vetreductie in de behandelde gebieden.

  De basis van de Body-wizard vormt de wetenschappelijke technologie ‘cryolipolyse’. Dit cryolipolyseproces werd ontdekt door de dermatologen dr. Dieter Manstein en dr. R. Rox Anderson, verbonden aan het Wellman Center of Photomedicine, Massachusetts General Hospital in Boston (VS), een ziekenhuis dat gelieerd is aan Harvard Medical School.

  Hun eerste onderzoeken, welke in november 2008 gepubliceerd zijn in het vaktijdschift Lasers in Surgery and Medicine, toonde aan dat onderhuidse vetcellen van nature gevoeliger zijn voor de effecten van kou en bevriezing dan ander omliggend weefsel.

  Onderzoeken uitgevoerd door Harvard en door andere expertisecentra bevestigden dat wanneer vetcellen gedurende een langere periode worden blootgesteld aan nauwkeurig gedoseerde kou, deze cellen geleidelijk zullen afnemen en verdwijnen. Dit proces wordt “geïnduceerde apoptose” genoemd.
 • Voor wie is de cryolipolyse behandeling geschikt?

  De MedCos cryolipolyse behandeling is voor nagenoeg iedereen geschikt. Zelfs voor fanatieke sporters die vet op bepaalde probleemzones niet weg krijgen, is deze cryolipolyse behandeling geschikt. De MedCos cryolipolyse behandeling is dus niet bedoeld om af te vallen, maar om het vet van het lichaam te verminderen, waardoor alles wat strakker wordt. Voor overgewicht is dit echter niet de juiste behandeling.
 • Hoeveel cryolipolyse behandelingen zijn nodig?

  Het is per persoon verschillend hoeveel MedCos cryolipolyse behandelingen er nodig zijn. Het hangt natuurlijk af van uw lichaam en uw vetpercentage, en dat is per persoon verschillend. Daarom is er altijd een intake nodig voordat men een behandeling kan ondergaan. Er zal gekeken worden naar het volume van het te behandelen lichaamsdeel. Over het algemeen zit er tussen de behandelingen 6 weken, om de huid weer rustig te laten herstellen en het effect uiteindelijk groter te laten doen worden. Tijdens de MedCos behandeling met de cryolipolyse kunt u rustig liggen en relaxen, tv kijken, muziek luisteren of een spelletje spelen op uw telefoon. Het is maar net wat u zelf fijn vindt tijdens de behandeling. Na de MedCos behandeling kunt u gewoon uw dagelijkse bezigheden weer oppakken.
 • Wat zijn de voordelen van de MedCos Cryolipolyse behandeling?


  – Cryolipolyse is een pijnloze manier van vet verwijderen er zijn geen operaties nodig;
  – Het resultaat wordt al na een aantal behandelingen zichtbaar;
  – Op een gezonde en natuurlijke wijze afscheid nemen van vetcellen;
  – Afslanken waar u maar wilt;
  – Het is effectief!

Bekijk de Body-Wizard Duo introductievideo

Meer weten over deze behandeling?

Hiervoor kunt u terecht bij onze specialisten die u overal in Nederland kunt vinden.